המדריך המלא להטסת בעלי חיים לחו"ל

כתבות

מסלולים למגוון יעדים

טיסות זולות

מלונות מומלצים

מתכננים לטוס עם כלב או חתול לחו"ל? הגעתם למקום הנכון! אחרי שעשינו את התהליך הזה בעצמנו – הטסת כלב לארה״ב והטסת כלב לישראל, החלטנו לשתף אתכם במידע שנדרש לתהליך הטסת בעלי חיים לחו"ל.
במדריך הזה נסביר לכם את כל השלבים בתהליך לקבלת אישור טיסה עם חיית המחמד לחו"ל כולל המלצות וטיפים חשובים שיעזרו לכם לעשות זאת בקלות וביעילות, ללא בזבוז זמן מיותר, כך שתוכלו לטוס עם חיית המחמד שלכם בראש שקט.

כמה זמן להיערך מראש לטיסה עם בעל חיים לחו"ל?

חשוב לדעת שתהליך קבלת האישורים להטסת בעל חיים, עשוי לקחת מספר חודשים ולכן יש להיערך לכך מבעוד מועד. כדאי להתחיל את התהליך לפחות 3 חודשים מראש. התהליך לוקח זמן מאחר והוא כולל ביצוע חיסונים ובדיקות, וממש לא כדאי לחכות לרגע האחרון, אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם ללא האישורים הנדרשים.

האם לעשות את התהליך לבד או עם חברה מתמחה?

את התהליך לקבלת אישור טיסה עם חיית מחמד ניתן לעשות באופן עצמאי או דרך חברה המתמחה בהטסת בעלי חיים. כיום יש לא מעט חברות שמציעות לעשות עבורכם את זה. בחירה בליווי של חברה מתמחה יכולה להתאים במיוחד אם במדינת היעד אליה טסים ישנם דרישות רגולטוריות רבות בעת כניסת בעלי חיים. עם זאת קחו בחשבון שהשירות של חברה מתמחה אינו זול ועלול להגיע למאות ואלפי שקלים.
למרות שהתהליך יכול לקחת זמן וכרוך בבירוקרטיה ובדיקות, חשוב להבין שלא מדובר בתהליך מסובך, וניתן לעשות אותו לבד ובכך לחסוך את עלויות השירות של חברה מתמחה, וזאת כל עוד תקפידו לבצע את התהליך בצורה מסודרת ולהתחיל אותו מספיק זמן מראש. במדריך זה נפרט לכם שלב אחר שלב את כל התהליך והדרישות להטסת בעל חיים לחו"ל.

הטסת בעלי חיים לחו"ל
לטוס עם הכלב לחו"ל

השלבים לקבלת אישור להטסת בעל חיים לחו"ל


שלב 1 – בדיקת הדרישות להטסת בעל חיים בישראל ומדינת היעד

אם אתם מתכננים לטוס עם חיית המחמד, חשוב שתדאגו לקבל מראש את האישורים המתאימים להטסת בעלי חיים הן בישראל והן במדינת היעד.

חיות מחמד היוצאות מתחום מדינת ישראל חייבות להיות מלוות בתעודת בריאות בינלאומית שהונפקה על ידי הרשות המוסמכת, המאשרת שחיית המחמד עברה את הבדיקות והחיסונים הנדרשים (בהמשך המדריך נפרט איך מנפיקים אותה). הרשות המוסמכת בישראל בכל הנוגע להטסת בעלי חיים ולכניסה ויציאת בעלי חיים מהארץ היא משרד החקלאות וליתר דיוק המשרד לשירותים וטרינריים במשרד החקלאות, היחידה שאחראית על יבוא – ייצוא נתב"ג.

בנוסף, חשוב לדעת שכל מדינה מציבה חוקים ותנאים שונים להכנסת בעלי חיים. לכן חשוב שתבדקו מה הן הדרישות והתנאים להטסה ולכניסת בעל החיים במדינת היעד אליה אתם טסים.

ביפן לדוגמה, לא יספיק לחסן את הכלב לכלבת, אלא גם להוכיח שניתן לו חיסון משושה למחלות ויראליות וטיפול נגד פרעושים וקרציות. דוגמא נוספת היא שבכניסה למדינות האיחוד האירופי, רק בחלוף שלושה חודשים מיום ביצוע בדיקת נוגדני כלבת, הכלב יוכל להיכנס למדינה.

את הדרישות הספציפיות לכניסת בעל חיים של כל מדינה, אפשר לבדוק באתרי האינטרנט של הרשויות של מדינה היעד (בד"כ זה משרד החקלאות שאחראי על השירותים הוטרינריים) או בשגרירות של המדינה בה אתם מתכננים לבקר.
לדוגמא, במקרה של הטסת חיית מחמד לארה"ב – המשרד האחראי לכך הוא משרד החקלאות – הרשות לשירותים וטרינריים (Veterinary Authority -United states department of agriculture). זה קישור לאתר הרשמי של ה- CDC – המרכז לבקרת מחלות בארה"ב, בו ניתן לבדוק את התנאים להטסת בעלי חיים לארה"ב.

מידע חשוב שיש לבדוק לגבי דרישות מדינת היעד להטסת בעל חיים:

  • האם יש דרישה לגיל מינימאלי לכניסת בעלי חיים למדינת היעד?
  • האם יש הגבלה על סוגי גזעים שמורשים להיכנס למדינת היעד?
  • מה הדרישות הוטרינריות להטסת חיית המחמד? אילו חיסונים, בדיקות וטיפולים עליכם לבצע עבור בעל החיים? ומהם המועדים שיש לבצע אותם?
  • לכמה זמן תקפה תעודת הבריאות מרגע החתימה?

בנוסף, חשוב גם לבדוק את התנאים וההנחיות של חברת התעופה להטסה של חיית מחמד.

שלב 2 – בדיקת וטרינר פרטי, חיסונים ובדיקת נוגדנים

בדיקת וטרינר

כ-3 חודשים לפני מועד הטיסה המתוכננת, יש לגשת לוטרינר פרטי מוסמך לצורך ביצוע בדיקה רפואית מקיפה כדי לוודא חיית המחמד שלכם במצב רפואי תקין וללא כל בעיה רפואית כלשהי שעשויה למנוע ממנה לטוס. בשלב זה הוטרינר צריך לוודא שלכלב יש חיסון כלבת בתוקף.

חיסון נגד כלבת

אחת הדרישות ההכרחיות לצורך הטסת בעל חיים לחו"ל היא חיסון כלבת. יש לוודא שבעל החיים חוסן בחיסון כלבת באותה שנה ושמועד החיסון בוצע לפני 30 יום לפחות לפני הטיסה. החיסון נדרש גם לכלבים וגם לחתולים.

בדיקת דם לנוגדי כלבת

לצורך הטסת בעלי חיים, בדרך כלל נדרש גם אישור על בדיקת נוגדים לכלבת. זוהי למעשה בדיקת דם שבודקת אם יש נוגדים לכלבת. את הבדיקה ניתן לבצע לאחר 30 יום מביצוע החיסון לכלבת. הבדיקה היא הכרחית על מנת לוודא שהכלב מחוסן לכלבת ואינו מהווה סיכון בריאותי. בלעדיה לא ניתן לקבל אישור ממשרד החקלאות להטסת הכלב.

במידה והתוצאה אינה מספקת, יהיה צורך בחיסון נוסף ובבדיקת נוגדנים חוזרת (כולל המתנה של 30 יום נוספים לפני ביצוע הבדיקה החוזרת). בשל הזמן הארוך שהתהליך עשוי לקחת, (גם זמן המתנה עד לביצוע הבדיקה וגם המתנה לקבלת התוצאות) מובן למה כל כך חשוב לפנות לוטרינר לצורך החיסון וביצוע בדיקת הנוגדים כ-3-4 חודשים לפני מועד הטיסה.

שבב אלקטרוני

דרישת נוספת לצורך הטסת כלב היא שיהיה לכלב שבב אלקטרוני לפי תקן ISO הבינלאומי

שלב 3 – הנפקת תעודת בריאות על ידי הוטרינר

עשרה ימים לפני הטיסה, ולאחר שמולאו כל הדרישות, יש לפנות לוטרינר הפרטי כדי שיגיש בקשה מקוונת להנפקת תעודת בריאות בינלאומית. כיום, הנפקת תעודת הבריאות נעשית באופן מקוון על ידי הוטרינרים הפרטיים, דרך מערכת שנקראת "יעלה". (לפני שאתם פונים לוטרינר, כדאי לוודא איתו שיש לו גישה למערכת הזאת. באופן אישי, אני פניתי לוטרינר במרכז הרפואי לחיות ברמת גן. הוא בדק את הכלב שלי והגיש את תעודת הבריאות דרך המערכת הזו).

הבקשה מועברת לרופא ממשלתי שבודק את התעודה וחותם עליה. תעודת הבריאות מאשרת כי בעל החיים נבדק ואינו מראה סימני מחלה זיהומית או מדבקת, מחוסן בכלבת, שיש לו שבב אלקטרוני וכי הוא עומד בכל הדרישות לצורך טיסה וכניסה למדינת היעד.
ניתן למצוא רשימה של הוטרינרים הממשלתיים כאן.
שימו לב! תעודת הבריאות תקפה ל- 10 ימים בלבד מרגע החתימה (ייתכן שהתוקף יהיה שונה- בהתאם מה שנקבע בדרישות של מדינת היעד).

שלב 4 – העברת האישור לרשויות במדינת היעד ולחברת התעופה

יש לשלוח לרשויות במדינת היעד (כאמור מי שבד"כ אחראי זה משרד החקלאות השירותים הוטרינריים) את כל האישורים ואת תעודת הבריאות ולקבל מהם אישור הטסה המפרט גם את אופן ההטסה של בעל החיים.
את אישור ההטסה יש לשלוח גם לחברת התעופה בה אתם טסים – עד יומיים לפני הטיסה.
שימו לב – חוץ מאישור הטסת בעל החיים, עליכם גם לרכוש עבורו כרטיס טיסה מחברת התעופה.

שלב 5 – הכנה לקראת הטיסה עם בעל החיים

בין אם חיית המחמד נוסעת בתא המטען ובין עם יחד עם הבעלים בתא הנוסעים, עליה לשהות בכלוב במהלך כל הטיסה. לכן חשוב שתכינו מראש כלוב מתאים שיהיה נוח ובטיחותי. חשוב גם לוודא שהכלוב עומד בדרישות הבטיחות של חברת התעופה. מומלץ לבדוק את הדרישות הספציפיות של החברה שבה תטוסו.

במידה וחיית המחמד טסה איתכם בתא הנוסעים כדאי לבחור בכלוב רך בגודל שנכנס מתחת למושב הנוסע, ואילו אם החיה נדרשת לטוס בתא המטען כדאי לבחור בכלוב קשיח שמיועד לתא המטען של המטוס. (מומלץ לשים בכלוב שמיכה, חיתול סופג לצרכים, וצעצוע או עצם לעיסה. מומלץ גם להרגיל אותם לכלוב באופן הדרגתי במשך כשבועיים לפני הטיסה).

שלב 6 – יום הטיסה

זהו, הגיע יום הטיסה המיוחל! אל תשכחו להביא אתכם לטיסה את כל המסמכים והאישורים ולהציג אותם במעמד הצ'ק אין. ללא האישור, חיית המחמד שלכם לא תוכל להתקבל לטיסה .

איך טסים עם בעל החיים? תא נוסעים או תא מטען?

ישנן מספר דרכים להטסת בעלי חיים – בתא הנוסעים עם הבעלים או בתא המטען. הדרך נקבעת על פי משקל החיה:

  • לפי חוק שדות התעופה אם בעל החיים (כלב, חתול או ציפור אקזוטית בלבד) שוקל עד 9 ק"ג ביחד עם הכלוב, הוא רשאי לטוס בתא הנוסעים יחד עם בעליו. במקרה זה, יש להגיע לעמדת הצ'ק אין יחד עם חיית המחמד.
  • אם בעל החיים שוקל מעל 9 ק"ג ועד 100 ק"ג יחד עם הכלוב – הוא יהיה מחויב לטוס בתא המטען , ככבודה (Baggage) ולא יוכל להיות עם הבעלים. במקרה זה, הבעלים יצטרך למסור את בעל החיים במעמד הצ'ק אין והחיה תטוס בתא המטען.
  • ישנם גם מקרים שבהם בעל החיים יהיה חייב לטוס כמטען רשום (Cargo) בתא המטען . זה קורה במקרים של חיה גדולה במיוחד ששוקלת מעל 100 ק"ג ביחד עם הכלוב או חיה שטסה ללא ליווי ואז הטסת בעל החיים יכולה להתבצע רק דרך אגף המטענים .

חשוב גם לבדוק את המדיניות של חברת תעופה באתר הרשמי של חברת התעופה שבה אתם טסים. כך למשל, על פי מדיניות של חברת אלעל, בטיסה ליעדים כגון: יוהנסבורג, לונדון והונג קונג , לא ניתן לטוס עם חיית המחמד בתא הנוסעים אלא רק עם שטר מטען בלבד (Cargo). למידע נוסף על הטסת חיות מחמד באל-על לחצו כאן.

הטסת בעלי חיים לחו"ל
טיסה עם הכלב לחו"ל

לסיכום – השלבים להטסת בעלי חיים לחו"ל

  1. בדקו את הדרישות להטסת בעל חיים בישראל ומדינת היעד
  2. בקרו אצל הוטרינר 3 חודשים מראש לפני הטיסה לבדיקת חיית המחמד.
    # וודאו שיש לחיה שבב אלקטרוני וחיסונים לפני הטיסה.
    # וודאו שחיית המחמד מחוסנת לכלבת ואם לא – יש לחסן אותה.
    # בצעו בדיקת דם לנוגדנים לכלבת (ניתן לבצע אותה 30 יום לאחר ביצוע חיסון כלבת).
  3. מילוי טופס בריאות ע"י הוטרינר וחתימה על ידי וטרינר המחוזי.
  4. שליחת האישור לרשויות מדינת היעד ולחברת לחברת התעופה.
  5. הכנה כלוב מתאים לקראת הטיסה עם הכלב.
  6. יום הטיסה- הגיעו עם חיית המחמד למעמד הצ'ק אין עם כל האישורים.

טיסה בחזרה לישראל עם חיית המחמד 

אם אתם מתכננים להטיס את בעל החיים בחזרה לישראל, התהליך שנדרש דומה למה שפירטנו מעלה.

שימו לב כי קיימת הגבלה בישראל על גיל הכלב/חתול שיכול להיכנס לארץ: על הכלב/החתול להיות בגיל של לא פחות מ 4 חודשים בעת הגעתו ארצה, ואילו מהמדינות אוקיאניה, בריטניה, יפן וקפריסין – ניתן לייבא בגיל של לא פחות מ 3 חודשים. 

בדיוק כמו בתהליך הטסה של חיית המחמד מישראל לחו"ל, גם בכניסת חיית מחמד לישראל יש לבצע את ההליך מראש,  לגשת לבדיקת וטרינר ולוודא שבוצעות הדרישות לכניסת הכלב לארץ: (לאשר שמחוסן כלבת, לוודא שיש בדיקת נוגדי כלבת בתוקף ואם לא – אז יש לבצע אותה לפחות 30 יום לאחר החיסון, וקיום שבב אלקטרוני), ובסוף יש למלא תעודת בריאות וטרינרית. עליה להיות חתומה ע"י וטרינר ממשלתי מארץ המוצא שממה אתם טסים.

זה הקישור לדף מידע על יבוא כלבים וחתולים לישראל, מעמוד 3 תמצאו את המסמכים שנדרש למלא:
נספח א'- התעודה שהוטרינר מארץ המוצא צריך למלא ולחתום, עם פרטי הכלב ואישור על מצבו הרפואי .וודאו שהתעודה הוצאה ונחתמה במהלך 10 ימים לפני הטיסה. (כלומר היא לא תקפה אם הוצאה לפני יותר מ-10 ימים ממועד הטיסה).
נספח ב'- הצהרת הבעלים – הבעלים חותם על הצהרה כי חיית המחמד הייתה ברשותו במהלך 3 החודשים האחרונים.
נספח ג'– הודעה בדבר הגעת בעל החיים לנמל בן גוריון- ממלאים את פרטי הבעלים, שם המלווה , ואת פרטי הטיסה המיועדת. (מס' טיסה, תאריך הטיסה, שעת המראה ונחיתה).

את תעודת הבריאות החתומה יחד עם כל הנספחים שמילאתם יש להעביר למשרד לשירותים וטרינריים בנמל הייבוא באמצעות הדואר האלקטרוני למייל vs-airport@moag.gov.il או לפקס  03-9485869 , לקבלת אישור רישמי – יש לשלוח לפחות יומיים לפני הטיסה כדי לקבל אישור.
לשאלות פנו למשרד לשירותים וטרינריים:
טלפון: 03-9688987 / 03-9792240
מייל : vs-ie@moag.gov.il או Moked.sherut@moag.gov.il

טיול עם הכלב בחו"ל

אז אחרי שהטיסה עם חיית המחמד עברה בהצלחה, זה הזמן שלכם ליהנות עם חיית המחמד בחו"ל ולאפשר גם לה לראות עולם ולטייל בהנאה. כדאי לדעת שיש בתי מלון שמאפשרים שהות עם חיית המחמד. חשוב לברר מראש את המדיניות של המלון שבו אתם מתכננים לשהות ולבחון האם מאפשר להכניס בעלי חיים.

תהנו!

אם מצאתם את הכתבה מועילה- נשמח שתשתפו גם חברים 🙂

הטסת כלב לחו״ל, הטסת כלב לחול, הטסת בעלי חיים לחול, הטסת בעלי חיים לחו״ל, הטסת בעלי חיים, הטסת כלב לישראל, לטוס עם כלב,הטסת כלב לארה״ב

error: Content is protected !!
Scroll to Top
דילוג לתוכן